Security by Sweden

Latest posts

BankID Riskindikation: Ett kraftfullt verktyg mot bedrägerier

BankID Riskindikation: Ett kraftfullt verktyg mot bedrägerier

Innan sommaren lanserade Finansiell ID-teknik möjligheten att få en Riskindikation vid identifiering och signering med BankID. Riskindikationen är ett komplement till din organisations övriga säkerhetsarbete och kan hjälpa er att minska risken för bedrägerier samt skydda både din tjänst och dina användare.

Företag och offentliga sektorn som använder BankID via PhenixID kan dra nytta av den nya riskindikationen och skapa två mervärden: dels genom att få insikt och statistik om den genomsnittliga risken hos sina användare, men också genom att få möjlighet att blockera autentisering när riskvärdet överstiger vad som är tillåtet. Detta är ett värdefullt verktyg för att förstå den faktiska risken och för att kunna upptäcka och avbryta potentiella bedrägeriförsök mot din tjänst och dina användare.

Riskindikationen baseras på en sammanvägd bedömning av olika säkerhetskontroller och ger ett värde som indikerar låg, medel eller hög risk. Du som ägare av en tjänst kan själv välja hur du vill att riskindikationen ska fungera och i vilka flöden du vill implementera den. Du bestämmer vilken nivå av risk du vill tillåta, och om/när du vill att en autentisering ska avbrytas.

Genom att införa BankID Riskindikation i din riskanalys kan du proaktivt skydda din organisation och dina användare mot bedrägerier.

Vill du veta mer? Kontakta PhenixID så berättar vi specifikt om hur du kan applicera BankID Riskindikation genom våra produkter. Vi kan också ge dig en genomgång av hur du kan stärka säkerheten i dina identitets-, autentiserings- och signeringsfunktioner.


© 2024 PhenixID AB. All Rights Reserved.